Aktuelt

7 gode grunner for å bli med i jci!

Av: Linn Inger Solbakk Angell, Vice President i JCI Norway 2021


Jeg er en av de som liker å ha ting å gjøre, ha et sted å holde til og være med i et felleskap. Da jeg var barn, var det speideren som var det stedet for meg. Som voksen, ble det JCI.

1. Alle kurs og treninger jeg har deltatt på har lært meg mye om ledelse, public speaking i mange varianter, kommunikasjon, forhandlingsteknikk og til og med debating. JCI tilbyr det meste i grunn.

2. Rom for å gjøre feil. Learning by doing. Du må ikke kunne alt fra før. JCI gir deg en trygg læringsarena der du kan utvikle deg i akkurat det du vil! Vil du lære deg å holde foredrag? Øv med oss! Vil du lære deg å pitce en idé til sjefen? Pitch til oss! Vil du lære om prosjektledelse? Bli med i prosjektgruppa vår!

3. Være en del av noe som er større enn en selv, og utvikle foreningen sammen med andre

4. Alt man lærer er nyttig. Ja, det krever en liten arbeidsinnsats å invitere kursholder, booke møterom og alt det praktiske. Hva får man tilbake? Jeg har lært å organisere! Ikke minst få delta på kurset jeg har organisert.

5. Prosjekt! Vi kjører prosjekter. I Kristiansund er det Barnas Tahiti og Go' jul te aille. I Molde har de Innflytterdagen. Disse prosjektene er meningsfulle å være med på, for resultatet er så tydelig når du ser at det faktisk blir til noe ekte. Det er sosialt, lærerikt og gøy.

6. Party. Ingen fester så bra som JCIere. Business and pleasure går hånd i hånd. Etter en lang dag med kurs og prosjekt, er det fint å senke skuldrene sammen med dine venner. Husk: helt om dagen, helt om natta.

7. Du kan få et fantastisk nettverk i Norge, Europa og hele verden om du vil.

Mulighetene

JCI har noe jeg vil ha: muligheten til å utvikle meg, innafor trygge rammer. Vi holder kurs i ledelse, prosjektarbeid, kommunikasjon, taleferdighet og alle former for presentasjonsteknikk. Disse ferdighetene kan du bruke senere i arbeidslivet, etter å ha testa de ut i JCI først. Du kan til og med kurses til å bli kursholder!

Ikke nok med det, du er med å styrer foreningen. Ingen har et verv i mer enn et år. Vi kaller det «one year to lead». Dette er for å gi alle muligheten til å lede, og at ingen gror fast i gamle roller. Selv har jeg vært lokalpresident JCI Kristiansund i 2020. I år er jeg i nasjonalt styre, og har den fine tittelen Vice President.

Styrket introvert

Som en evig introvert, kan det noen ganger være vanskelig å være frempå. Jeg har mange ganger gått glipp av muligheter i livet fordi jeg ikke har turt å si høyt: Denne muligheten tar jeg. Det kan jo være en spennende oppgave på jobben du ikke tørr å ta på deg. Eller den personen du er forelska i, men ikke tørr å finne ut om det er gjensidig. Eller det kan være å skaffe seg nye venner. I JCI har i alle fall jeg blitt mye tøffere, og mange av mine venner der blir overrasket når jeg sier at jeg er en introvert. Jeg har blitt mer frempå, og tørr å ta en utfordring.

Vi ønsker også å gjøre verden til et bedre sted, samtidig som vi utvikler ferdighetene våre. Å lede et prosjekt som er nyttig for samfunnet, gir en god følelse. Ikke bare lærer du om prosjektledelse, du gjør noe for andre samtidig.

Det er viktig å nevne at JCI er ikke religiøs og ikke politisk. I JCI er alle velkommen med andre ord, men vi diskuterer aldri politikk. Det er ikke vår agenda.

Vi finnes over hele verden, og i Norge er det lokalforeninger i Oslo, Bergen, Stavanger, Drammen, Innlandet, Trondheim, Molde og Kristiansund.

Kalender

Under er en oversikt over ulike aktiviteter i JCI - lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
Kalenderen inneholder alle arrangementer i hele landet og alle lokalforeninger i Norge.
Arrangementene legges også ut på Facebook-sidene til de enkelte lokalforeninger.

JCI European conference 2022

Mer informasjon og registrering her

8. - 11. Juni 2022

Bruges, Belgianasjonalkongress 2022

Mer informasjon kommer til våren 2022

21. - 23. Oktober 2022

TBA